Safety first...

Sitter å tittar på manual å sånt till min nya kamera. Texterna är så jävla roliga :p
Tänk på följande att detta är inte ett vanligt AA-batteri utan ett sådant speciellt batteri som faktiskt sitter inne i kameran.

- Sänk inte ned batteriet i vatten och utsätt det inte för väta. (Fan jag som tänkte ha batteriet som tepåse!)
- Utsätt inte batteriet för hög värme eller eld. (Märk väl "hög värme ELLER eld" skiljas på men båda är ajaj...inte får man elda batteriet heller då alltså...fan.)
- Avbryt genast alla användning om batteriet ändrar färg eller form. (Den tycker jag är lite sådär creepy, ändrar form? att den smälter, det är för hög värme ja...just de ja INTE elda den)
- Undvik att kortsluta eller ta isär batteriet. (Här har man suttit å försökt kortsluta det! Dumma mig!)
- Om vätska från det skadade batteriet kommer i kontakt med kläder eller hud, sköljer du omedelbart med rikligt med vatten. (Så NU är det ok med vatten? bra....jaså på MIG?!)
- Håll adaptern torr. Underlåtenhet att följa denna försiktighetsåtgärd kan resultera i brand eller elektrisk stöt. (Älskar det ordet, underlåtenhet..."Hur underlåter du dig att göra så här!!?" det är verkligen ajabaja när det ordet står med.)
- (Kul out of context) Avlägsna allt damm på eller runt uttaget metalldelar med en torr trasa. Om du fortsätter att använda laddaren kan den fatta eld. (Ajabaja, inte ladda då blir det eld...å det har vi ju lärt oss inte är bra!)
- Undvik att skada(nehe?!), ändra, dra i eller böja USB-kabeln. Placera aldrig kabeln under tunga föremål och utsätt den inte för värme ELLER eld. Om skyddshöljet skadas så att själva kabeltrådarna syns, ska du ta med dig batteriladdaren till en Nikon-auktoriserad servicerepresentant för kontroll. Om du inte gör det kan den fatta eld eller bli strömförande. (Vad du än gör så kommer den fatta eld helt enkelt...mycket vanligt med apparaturer att dom spontant fattar eld.)
- Rör inte vid kontakten eller laddningsnätadaptern med våta händer. Om du gör det kan du få en elektrisk stöt. (Fan otroligt att människor klarat sig utan såna här varningar i alla dessa år)


Kommentarer
Postat av: Suzie

Hahaha, eller hur! Stackars barn i Afrika som inte har sådana manual!!

2010-06-17 @ 12:36:03
URL: http://susannawinther.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0