Snart julafton

Nu är det den 20/12-2009. Julafton närmar sig och vi firar jesus födelse...nej i och för sig nej...men vi tänker på honom iallafall....nej, sant det gör vi inte...
Ska jag vara helt ärlig så är ju julen ett jävla påhitt. Pengar som slängs på mat å presenter å sprit å liknande. Å varför? Spendera tid med släkt å vänner? Om man nu gillar att umgås med dessa personer så borde man ju göra det ändå kan man tycka? Är det folk man inte vill umgås med så är ju julen ett helvete.
Ne vi gör det för att få presenter. Jaha, å vi ger bort presenter också. Vissa kan se det som en win-win situation. Jag ser det som en fail-fail situation. Man lägger ut de pengar man får in plus att man måste lägga ner tid och energi på att få tag i presenter till andra. Behåll era pengar å köp det ni vill ha istället.
Å maten man äter vid jul? Jag menar. I sverige. Skinka, köttbullar, prinskorv och janssons frestelse och sånt. Jag menar det är väl inget särskilt med det? Och om man ska vara helt ärlig hur gott är det? Man ser fram emot det för man äter det bara på det sättet en gång om året. Men jämför den maten med till exempel tacos, hamburgare eller en riktigt fet pizza.
Nej maten, religionen, sällskapet och presenterna är inte någon hit egentligen. Det är bara en tradition som hålls vid liv av företag å affärer som vill dra pengar ur oss. Och för att nämna det. Vem fan var det som hittade på att man ska göra precis samma sak varje år med allting? Kalle Anka till exempel. Vi kan storyn nu....

Kommentarer
Postat av: carro

sooo true.. vem pallar kalle liksom.. e nog t för "nya" i landet så att de ska lära sig snababre

2009-12-21 @ 00:24:21
Postat av: Tobbe

Kalle is teh shit! Och julbord är gott :)

2009-12-21 @ 01:18:58
Postat av: Mattsson

Tobbe lyssna på mor och far nu!

2009-12-21 @ 02:04:12
Postat av: Tobbe

Revolt!

2009-12-21 @ 17:35:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0